Türkiye’de özellikle yılbaşı sofralarında yer alan hindinin kişi başı yıllık tüketiminin 540 gram olduğunu belirten Pınar Et Genel Müdürü Hüseyin Demir, “Avrupa Birliği ülkeleri tüketimi dikkate alındığında çok düşük seviyelerde kaldığını görüyoruz. Hindi tüketiminin ülkemizde kişi başı 5-6 kg seviyelerine çıkma potansiyeli var” dedi. Demir, hindinin kırmızı ete alternatif olduğunu belirterek, “Hindi etinin tüketilmesi hem bağışıklık sistemini güçlendirir hem de kalp sağlığını korumaya yardımcı olur” diye konuştu.
Related Posts
TEPAV’ın politika notu: Asgari ücret 2014 yılından beri hedef enflasyona göre zamlansaydı bugün 3 bin 147 lira olacaktı
- Seher Alp
- 23 Kasım 2024
- 3 min
- 0
TEPAV’ın politika notu: Asgari ücret 2014 yılından beri hedef enflasyona göre zamlansaydı bugün 3 bin…
Bafra’da Kırmızı Lahana Hasadı Devam Ediyor
- Seher Alp
- 22 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Samsun'un Bafra ilçesinde kırmızı lahananın hasadı başladı, rekolte beklentisi 130 bin ton.
Kiracılara müjdeli haber: Yeni uygulama fahiş zamların önüne geçebilir
- Seher Alp
- 22 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren dijital kira sözleşmesi uygulaması 4 Kasım itibariyle devreye girdi. Uygulama, kiracılar…